Tahle buchta s borůvkama je vláčná, tak akorát sladká a splňuje pravidla low carb. Pokud nemáte čerstvé borůvky, použijte lyofilizované jako jsem to udělal já (nebo dejte klidně jahody, třešně, rybíz…). Buchta bude skvělá ve všech variantách.
80 gramů kešu mouky
80 gramů mandlové mouky
2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
3 vejce od šťastných slepiček
30 gramů másla
200 gramů bílého farmářského jogurtu
1 – 2 lžíce erythritolu nebo jiného vhodného sladidla (množství dle vaší chuti)
špetka soli
citrónová kůra
Pokud nemáte kešu a mandlovou mouku, stačí si ořechy namlít v mixéru najemno. Mandle před mixováním zbavte slupky – zalijte je vařící vodou a nechte chvíli odstát, poté oloupejte. Vejce si rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V misce vyšlehejte žloutky se sladidlem do světle žluté pěny. Přidejte obě ořechové mouky, rozpuštěné máslo, špetku soli a kypřící prášek. Lehce promixujte a přidejte jogurt (já použil selský od Hollandia). Do tohoto těsta poté lehce vařečkou vmíchejte tuhý sníh a nakonec citrónovou kůru. Těsto nalijte do vymazané a kokosovou moukou vysypané formy nebo si formu vyložte pečícím papírem. Buchtu posypte borůvkami a dejte péct do vyhřáté trouby na 160 stupňů cca 25 minut do zezlátnutí.
Ať chutná! A pokud budete buchtu zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.
KOMPLEXNÍ PROGRAMY SPUŠTĚNY ✨
Uzdravte své tělo a mysl. Teď a tady. Jednou provždy.