Borůvková buchta

Tahle buchta s borůvkama je vláčná, tak akorát sladká a splňuje pravidla low carb. Pokud nemáte čerstvé borůvky, použijte lyofilizované jako jsem to udělal já (nebo dejte klidně jahody, třešně, rybíz…). Buchta bude skvělá ve všech variantách.

Borůvková buchta

Ingredience na pekáček cca 15 x 25 cm:

80 gramů kešu mouky

80 gramů mandlové mouky

2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů

3 vejce od šťastných slepiček

30 gramů másla

200 gramů bílého farmářského jogurtu

1 – 2 lžíce erythritolu nebo jiného vhodného sladidla (množství dle vaší chuti)

špetka soli

citrónová kůra

Postup:

Pokud nemáte kešu a mandlovou mouku, stačí si ořechy namlít v mixéru najemno. Mandle před mixováním zbavte slupky – zalijte je vařící vodou a nechte chvíli odstát, poté oloupejte. Vejce si rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V misce vyšlehejte žloutky se sladidlem do světle žluté pěny. Přidejte obě ořechové mouky, rozpuštěné máslo, špetku soli a kypřící prášek. Lehce promixujte a přidejte jogurt (já použil selský od Hollandia). Do tohoto těsta poté lehce vařečkou vmíchejte tuhý sníh a nakonec citrónovou kůru. Těsto nalijte do vymazané a kokosovou moukou vysypané formy nebo si formu vyložte pečícím papírem. Buchtu posypte borůvkami a dejte péct do vyhřáté trouby na 160 stupňů cca 25 minut do zezlátnutí.

Ať chutná! A pokud budete buchtu zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.cz.

LOW CARB KURZY PO CELÉ ČR!

Přijďte na jeden z našich kurzů, kde vás naučíme, jak správně jíst low carb, ale podíváme se i na témata jako je pohyb, stres, spánek, otužování a další, která ke zdravému životnímu stylu patří. Kurzy jsou vhodné jak pro naprosté začátečníky, tak i pro pokročilé.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí