Americké máslové sušenky

Taky jste někdy jedli takové ty americké sušenky, které jsou příšerně sladké, rozplývají se na jazyku a vy nevíte, kdy máte dost? Najednou je celé balení pryč a až v tu chvíli vám začne být blbě? Tak přesně takové jsem vymyslel, akorát s tím rozdílem, že vám po nich nebude blbě a není v nich žádný přidaný cukr a jsou fakt luxusní! Zvládl jsem je já, takže tím pádem je zvládne úplně každý z vás! 😀

Jsou skvělé nejen jako vánoční necukroví, ale také je můžete připravit na rodinnou oslavu, abyste všem ukázali, jak se vlastně omezujete a že nic nesmíte jíst (ironie). U nás doma měly úspěch, chutnaly i #nejsemlowcarb členům rodiny, což je už opravdu co říct.


Americké máslové sušenky

Těsto:

150 g kokosové mouky

250 g másla

1 lžíce xylitolu (volitelně)

zavřená hrst mandlí

tabulka minimálně 85% čokolády (100 g)

2 bílky

Poleva:

1 lžíce ghí

70 g minimálně 85% čokolády

Ozdobení:

lyofilizované maliny

Postup:

Do větší mísy nasypeme kokosovou mouku, přídáme máslo pokojové teploty a lžíci xylitolu. Do mixéru dáme mandle, které rozmixujeme nahrubo a přidáme je do mísy. Následně ještě rozmixujeme tabulku čokolády, opět nahrubo a přidáme ji tam také. Celou směs teď pořádně promícháme. Nebojte se použít ruce, jde to tak nejlépe.

V druhé míse vyšleháme bílky do tuhého sněhu, který následně pomalu vmísíme do těsta. Těsto opět pořádně propracujeme, aby nám vznikla jendolitá hmota.

Na plech vyložený pečícím papírem skládáme kuličky o průměru cca 1,5 – 2  cm, které následně splácneme rukou, aby nám vznikl tvar kulaté sušenky (ne moc, sušenky by měly být vyšší, aby se vám nelámaly). Pečeme na 160°C asi 10 – 15 minut.

Po vytažení z trouby jsou sušenky velmi křehké a mají tendenci se drobit. Po vychladnutí je dejte ještě na plechu na 15 minut do lednice, aby ztuhly. A mezitím si připravíme polevu. Ve vodní lázni rozehřejeme ghí a čokoládu, kterou následně sušenky polijeme. Pracujte rychle. Než vám čokoláda zatuhne, musíte stihnout sušenky posypat ještě lyofilizovanými malinami, které si v dlani rozmačkáte na menší kousky.


Ihned poté dejte opět do lednice a nechte tam sušenky zatuhnout. Následně skladujte v chladu.

Pokud budete recept zkoušet, dejte mi vědět do komentářů, jak vám chutnaly. Své fotky na sociálních sítích nezapomeňte tagovat hashtagem #jsemlowcarb, ať já i ostatní vidíme, jakou nádheru jste vykouzlili!

Tak dobrou chuť a krásné Vánoce 🙂

 

LOW CARB KURZY PO CELÉ ČR!

Přijďte na jeden z našich kurzů, kde vás naučíme, jak správně jíst low carb, ale podíváme se i na témata jako je pohyb, stres, spánek, otužování a další, která ke zdravému životnímu stylu patří. Kurzy jsou vhodné jak pro naprosté začátečníky, tak i pro pokročilé.

Komentáře
  1. Pochvala napsal:

    Výborné sušenky, ideální je nechat uležet ze dva dny v ledničce, pak jsou přímo geniální!

  2. zooh napsal:

    Díky, celkem se povedli. Chutnají spíš jako kokosky než ty americké sušenky, ale jsou dobré.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Ochrana soukromí